- Rosenvatten
- Kommentarer (7)
Återfuktar och ger lyster
- 50 g rosenblad
- 125 ml vatten
-
Lägg rosenbladen i en skål. Koka upp vatten och häll över rosenbladen, låt sedan stå ca 10-12 timmar. Sila och tappa upp i ett rent kärl.
Förvaras i kylskåp.
Hållbarhet: ett par veckor
- Carmencita 22/11 -11 08:34
Funkar det bra med nyponros? Eller med vissna rosor? - Den_orangehåriga 03/3 -13 11:36
Vet inte, men jag ska testa :) Carmencita - dirt 04/3 -13 15:35
Man kanske inte vill köpa vilka rosor som helst eftersom många antagligen har blivit duktigt besprutade. Eller vad tror ni? Har aldrig tänkt på om det finns ekologiska rosor? - Randige Racke 04/3 -13 20:49
Köpta är antagligen besprutade. Vet iaf att man inte ska ha dem till matlagning. - ix 06/3 -13 08:44
Det finns rättvisemärkta rosor, om de är ekologiska också vet jag inte. Skulle också vara tveksam till att använda dem till detta (eller matlagning). Man kanske får hitta en tant som har rosenbuskar i trädgården och fråga om man får plocka lite ;)
Carmencita, jag skulle tro att det ska vara färska blad och inte vissna. - Carmencita 13/3 -13 21:45
Vid tillverkning av rättvisemärkta produkter tas även viss hänsyn till miljöaspekten. - GunnelS 18/3 -17 11:00
Jag plockar nyponrosor från min dotters trädgård, gör avkok, låter dra och fryser in som iskuber. Tar en kub i taget, tinar och häller på en liten sprejflaska som jag har i kylskåpet. På så sätt har jag alltid fräscht rosenvatten. Gör detsamma med daggkåpeblad och tusensköna - brukar göra en blandning av dessa tre.
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.